Torokfájás és laptop probléma egy füst alatt megoldva!

Nemrég elromlott a laptopom. Nagyon szerettem, kicsi volt, nekem kedves, pont jó méretű képernyővel, pont jó billentyűzettel, már nagyon megszoktam. Mennyi közös emlék, mennyi közös filmnézés, versírás, újságcikk, neptunos felvételi az egyetemen, otthonról dolgozós munkanap, hipochonder keresés a betegségekről este, lakáshirdetés és zenehallgatás, képekkel tömött asztal és egyetemi jegyzetek. Mindenem rajta volt. Nem szoktam ragaszkodni a tárgyakhoz, de valahogy úgy éreztem, hiányozni fog. Ilyen elgondolásból nem egy újat szerettem volna venni helyette, hanem egy olyat, aminek már van története, valaki milliónyi élménye hozzá kötődik, szeretem a használt tárgyakat. Úgyhogy el is mentem egy használt számítógép és laptop kereskedésbe, gondoltam talán a legjobb személyesen, akkor látom is, amit szeretnék venni, meg tudom fogni, hogy tetszik-e milyen, és még talán egyből választ is kapok a kérdéseimre, könnyebben ki tudom választani, mi a jó nekem.

Egy belvárosi üzletet ajánlottak, oda mentem el kell délután. Amint beléptem, éreztem, hogy kicsit poros a helyiség, régies hangulat fogadott, mintha minden elektronikai dolognak ott bent lelke lett volna, jól ismert dolgai, egy számítógép történeti kiállításnak is beillett volna, annyi mindent lehetett ott megtalálni a különböző évek új és régi technikai vívmányai közül. Az eladó fiú egyedül ácsorgott a pult mögött, de el volt foglalva, láthatóan otthonosan érezte magát, szinte észre sem vette, hogy beléptem, első ránézésre igazán szeretett itt dolgozni. Köszöntünk egymásnak, majd rám mosolygott, és ezt egyből közölte is velem. Üdvözöllek minden gép otthonában. Itt mindenkit szeretünk. Kicsit meglepődtem a furcsa fogadtatáson, de tetszett az atmoszféra, úgy éreztem, pont jó helyre jöttem megtalálni az új elektronikus kis társamat. A fiú nagyon készséges volt, minden gépről sokat mesélt, amit megkérdeztem, és tényleg elmondta a történetüket! Nagyon érdekes volt. Amikor a harmadik laptop történetét kezdte el egy idős néniről és cicájáról, aki a fiától kapta a laptopot, de sajnos nem tanulta meg használni, ezért elhozta eladni, miközben csillogó szemmel néztem az ezüstszürke szimpatikus kis hordozhatót, a fiú köhögő rohamban tört ki. Ekkor realizáltam csak, hogy mióta beléptem, folyamatosan köszörülte a torkát, de annyira el voltam foglalva a hangulattal, hogy fel sem tűnt a problémája.

Megkérdeztem, mi a baja, megfázott? Mi történt? Mire elmondta, hogy talán a folyton változó idő az oka, de állandóan fáj a torka, köhögcsél, nem igazán beteg, mert nem dől ágynak, de azért hetek óta tart már nála a torokköszörülés és krákogás. Azt mondta, nem sokat pihen, egész héten ő dolgozik itt, hiszen övé az üzlet. Hirtelen ötlettől és segítő szándéktól vezérelve eszembe jutott a táskámban lapuló gyógyszer, így elő is kaptam, és az orra elé tartottam egy Tantum Verde Spray-t. Próbáld ki!

tantum verde

Most vettem át, egy internetes patika oldaláról rendeltem még új, sosem használtam! Nagyon megörült neki, és elmondta, nem is tudta, hogy ilyen rendelni is lehet. Úgyhogy gyorsan meg is mutattam neki a weboldalt, ahonnan megrendeltem. Igazán hálásnak tűnt. Elmondtam neki, hogy én mindig ezt használom, és nekem tényleg bevált, mert szinte egyből csillapítja a torokfájást és rossz érzést a torokban. Gyors és egyszerű használni, a szájnyálkahártyára kell fújni, és egyszerre helyi érzéstelenítő és gyulladáscsökkentő is, segít mindenféle torokpanaszok és akár a fog-és ínyproblémák megoldásában is. Egyből ki is próbálta, és perceken belül jobb lett tőle a torka. Ugyan köhögcsélt még egy kicsit, de hálásan ecsetelte, hogy engem a sors küldött, és mennyivel jobb így, hogy most nem érzi a fájdalmat. Azt mondtam neki, hogy ajándékba adom, amiért ennyire kedves. Persze azt is megbeszéltük, hogy valószínűleg emellett pihenésre van szüksége. Rávettem, hogy menjen el szabadságra, és szellőztesse ki a fejét, pihenjen többet, akkor sokkal gyorsabban meggyógyul majd. Aztán visszatértünk a számítógépre, végül az ezüstszínű gépet kaptam meg, de mivel ennyire megtaláltuk a közös hangot, egészen szép kedvezményt kaptam a vételárból. Azt hiszem, aznap mindketten jól jártunk!