Számítógép szerelés, motorok

A férjemnek egy használt laptop és számítógép kereskedése van. Ez ilyen családi vállalkozás, a bátyjával ketten csinálják. Nem csak árulják a gépeket, hanem ők is szerelik meg őket. A párom nagy barkács és szerelő, még sose kellett mesterember hívni, amikor egy kisebb dolog elromlott itthon. Imád bütykölni és megjavítani dolgokat, nem csak munkája, hanem a hobbija is ez. Egy igazi ezermester, csak nem Eleknek hívják, és a családnevünk sem Mekk.

A boltban ő az eladó és a szerelő is, a bátyja az pénzügyi és marketinges részét viszi az üzletnek. Nagyon jól csinálják. A gyerekeink is be szoktak segíteni a boltban nyaranta, ezzel is szokták azt, hogy a pénzért meg kell dolgozni. Az üzletben meg mindig van teendő, akad pakolnivaló, így nincsenek láb alatt, tényleges segítséget jelentenek.

motoros bukósisakMint említettem, a férjem mindent megbütyköl, ami elromlik, csak nagyon végső esetben fordul máshoz, ha valamit meg kell javítani. Így van ez az autónkkal és a motorjával is. Ugyan is nagy motoros a lelkem, mióta ismerem, a vasparipa megszállottja. Eleinte féltettem, de már megszoktam, és be kell vallanom, én is élvezem, amikor kettecskén elmegyünk egy motoros kirándulásra. És nem csak azért, mert olyankor nincsenek ott a gyerekek, hanem mert én is megszerettem a száguldást két keréken. No, nem annyira, hogy egyedül üljek fel egy motorra, ahhoz szerintem sose leszek elég magabiztos. Én a kocsi volánja mögött érzem magam igazán biztonságban, de nagyon jó, amikor a régi szép emlékeket előhozva motorra pattanunk a férjemmel és megyünk pár kört a városban.

A motorozás azonban nem egyszerű dolog, mármint abban az értelemben, hogy sok dolog kell hozzá, hogy biztonságos legyen. A megfelelő felszerelés elengedhetetlen, különben az ember életveszélynek teszi ki magát. Na, így sem teljesen biztonságos a dolog, de mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a lehető legbiztonságosabb legyen a dolog.

Ezért a megfelelő ruházat elengedhetetlen, főleg a hosszabb utakra. A férjemnek is van motoros ruhatára, sisaktól kezdve a csizmán át a kesztyűig minden. Azonban a sisakja nemrég teljesen használhatatlanná vált. Nem csodálkozom, már jó régi darab volt.

De nem volt mit tenni, új sisak után kellett néznünk. Erre a legegyszerűbb mód volt az, hogy a neten kezdtünk keresgélni. Rá is találtunk a Shox nevű boltra. Ez egy motoros cuccokat áruló oldal, van webshopuk is, de vannak üzleteik sok városban.

Az ő oldalukon böngésztünk a sisakok között, és a bőség zavara miatt a férjem nem tudott könnyű döntést hozni. Mivel jó áron árulnak kiváló minőségű termékeket, nehéz volt a választás. Főleg úgy, hogy kikérte az én véleményemet is, és az ízlésünk nem egyezett mindig.

Végül közös megegyezéssel döntött egy nagyon szép, fekete alapon sárga csíkos sisak mellett. Nagyon jól nézett ki, és szerintem illik is hozzá, meg a többi cuccához.

Ha már ezen az oldalon jártunk, a párom körbenézett a többi termék között is. A többi dologból is nagy a választék, ez annak köszönhető, hogy sok márka található meg ebben a boltban. Kinézett magának egy kesztyűt és egy esőálló kabátot is, de arra most sajnos nem volt keretünk, hogy azokat is megvegyük. Így végül csak a sisakot rendelte meg, de így is nagyon boldog volt, hogy sikerült egy ilyen jó vételt csinálnia. Már alig várja, hogy az új bukósisakjában vigyen el egy körre a motorján.