Rossz laptop és tartós bérlet

Az egyik barátom, Zoli, nemrég mondta, hogy ha egyszer valamilyen technikai katasztrófa érne, akkor érdemes először egy szervizbe vinni az eszközt, ő így tett nemrég a laptoppal. Elvitte a szervizbe, ahol ránéztek, és kiderült, csak egy kisebb alkatrész hibásodott meg, így pár ezer forintból megúszta a dolgot. A felesége meg azt mondta neki végig, hogy inkább vegyen egy újat, mert ezt biztosan nem éri meg megjavíttatni. Sanyi azt mondta, a dolog tanulsága, hogy sose higgy az asszonynak. Szegényt, fiatalkora ellenére rövid pórázon tartják. pedig sikeres üzletember. Még régebben, a tartós bérlettel kapcsolatban a szüleim cége kapott tőle tanácsot.

A családi cég egész jól elkezdett beindulni, pár hónappal ezelőtt kezdődött a dolog.

A szüleim az autóparkot is bővíteni szerették volna, egy tíz autós mini flottára. Mivel a bővítéshez szükséges teljes tőke nem állt rendelkezésükre, úgy gondolták, hogy a megvétel helyett a tartós bérlet lehetne a megoldás. Persze semmit nem tudtak arról, mit is jelent ez pontosan. Ezért is kérték az én segítségem. Mivel én sem találkoztam eddig ezzel a jelenséggel, eszembe jutott, hogy megkérdem Zolit a dologról. Ő biztosan tud ajánlani egy megbízható céget a tartós bérlethez.

Be is ültünk aztán egyik este egy kicsit lazulni a közeli kocsmába, és megkérdeztem tőle, van-e tapasztalata a tartós bérlettel kapcsolatban, tud-e ajánlani céget, vagy ilyesmi. Persze Zoli rögtön képben volt, mondta, hogy ő a tartós bérlettel még konkrétan nem élt, de a flottakezelője foglalkozik ilyesmivel is. Azt mondta, hogy ő nagyon elégedett a szolgáltatásukkal, ezért meri ajánlani, de nyugodtan nézzek utánuk a neten.

Persze ezt is tettük másnap este a szüleimmel. Átmentem hozzájuk, és nagyon megörültem, mert anyu a kedvencemet, az egyik specialitását, töltött káposztát készítette vacsorára. Ettem egy csomót, de mikor haza indultam, rakott is el nekem egy dobozba, mert tudja, hogy mennyire szeretem.

Szóval átnéztük a honlapot, ahol a tartós bérletről is írtak. Nekem nagyon rokonszenves lett a cég, mert a leírásaik közérthetőek. Anyuéknak is tetszett, azt mondták, most végre megértették, hogy mi a különbség a lízing és a tartós bérlet között.

Rögtön ki is töltöttünk számukra egy visszahívást kérő kis űrlapot, azért én jóval hatékonyabban használom a számítógépet, mint ők, ezért megcsináltam nekik. Bár meg kell hagyni, igyekeznek, de a gépelési sebességük például messze elmarad az enyémhez képest.

Ezek után persze napi szinten beszéltünk anyával, mert minden lépésről tájékoztatott.

Azt hiszem, úgy két nappal később érdekes kérdéssel állt elő a telefonban. Azt kérdezte, nem szeretnék-e egy céges autót. Tudniillik egy-két dologgal rendszeresen besegítek nekik, de persze nem kérek pénzt a dologért. Ők meg valahogyan meg akarják hálálni a munkámat.

Be kell vallanom, sokkot kaptam. Nem olyan régen csináltam meg a jogsimat, most éppen az autómra gyűjtöttem, és aktívan nyelvet tanultam, mert úgy terveztem, a nyári szezonban valahol külföldön vállalok munkát, és akkor gyorsan összejön a pénz az autóra. Most meg hirtelen az ölembe hullik az egész.

Végül persze elfogadtam a dolgot, és kaptam is anyuéktól egy kisebb Opel Astrát, 5 évre. Azt mondták, annyi idő alatt biztosan összejön a pénz egy kocsira, meg hát amúgy is 5 évre szól a többi kocsira is.

Mit ne mondjak, nagyon boldog voltam! Azóta már egész sokat mentem is a kocsival, persze csak hétvégén, hétköznap biciklivel járok, mert a munkahelyem csak két utcára van, és a környékünkön mindig nagy a dugó.

Szóval így tettem szert az első autómra, azt is Zoli ajánlása révén, úgyhogy a latpop szervizes dologban is biztosan igaza van. Be kell vallanom, hogy ez a probléma engem nem érint, mert a bátyám nagy kocka, pont laptop szerelőként dolgozik.

Mondtam is Zolinak a beszélgetésünkkor, hogy a meghibásodott gépét legközelebb a bátyámnak vigye, meg is adtam neki a számát. Azt mondta, elgondolkodik a dolgon.

Mielőtt elváltunk volna, még megbeszéltük, hogy legközelebb két hét múlva, az egyik közös barátunk születésnapi buliján találkozunk. Remélem, akkor is lesz valami hasznos tanácsa!