Computer boltban hallottam a napelemekről

Nemrég elromlott a laptopomon a touchpad, ezért kénytelen voltam elvinni a szerelőhöz. Szerencsémre nem kellett messzire mennem, a mellettünk lévő utcában a 3-as számú tömb aljában van egy laptop szerviz. Ismernek már ott engem, már többször mentem hozzájuk, amikor valami meghibásodott a gépemben, és mindig jó munkát végeztek. Kedd délután összekaptam magam, és levittem a szervizbe. Hatalmas sor volt, így kénytelen voltam várakozni, amíg az előttem állók végeznek.

A sorban előttem egy középkorú pár beszélgetett. Ugyan nem illik hallgatózni, és nem is füleltem, de hát annyira közel álltak hozzám azon a kis helyen, hogy hallottam, hogy miről megy a vita. A férfi próbálta meggyőzni a nőt, hogy szereltessenek a most épülő házukra napelem rendszert, mert hamar megtérülne, a sharp napelem ára nem is vészes és hosszútávon jót tenne a pénztárcájuknak.

Azt nem tudom meg már soha, hogy mi lett a döntésük, mert egyrészt, ezt biztos nem sorban állás közben fogják részletesen átbeszélni, másrészt félbemaradt a diskurzus, mert sorra kerültek.

Utánuk már én következtem, elmondtam, hogy mi a baja a gépemnek, és leadtam javításra. Miután hazaértem, rákerestem a napelemekre a neten (a telefonomon, hiszen a gépem szervizben volt), mert ez a pár bogarat ültetett a fülembe, elkezdtem azon gondolkodni, hogy a helyükben én hogy döntenék.

Találtam egy nagyon hasznos oldalt, ahol részletesen leírják, hogy mik a napelemek előnyei, milyen fajtái vannak és hogyan működnek. Egy jó óra böngészés és olvasgatás után arra jutottam, hogy bizony a nő helyében én belemennék egy ilyen napelem rendszer felszereltetésébe, mert nagyon környezetbarát megoldás, és sok pénzt meg lehet vele spórolni a rezsin.