Apróhirdetésingyen és használt laptop

Ismeritek az apróhirdetéseket? Tudjátok, ezek azok a pár soros, rövid és lényegre törő hirdetések, amiket magánszemélyek és cégek egyaránt feladhatnak újságokba és internetes oldalakra, ha szeretnének eladni valamit, akár terméket, akár szolgáltatást.

Ha valaki apróhirdetést szeretne feladni, akkor először érdemes kiválasztania, hogy milyen felületen szeretne hirdetni, újságban, vagy éppen az interneten. A kettő persze nem zárja ki egymást, ha valaki biztosra akar menni, akkor jó, ha minél több helyen adja fel a hirdetést. Az is fontos szempont, hogy milyen korosztályt szeretnénk megcélozni. Ha inkább az idősebbeket, akkor célszerűbb az újságot választani, ha pedig a fiatalabbakat, akkor az internetet. Emellett pedig az ár is fontos szempont lehet. Vannak olyan felületek, ahol pénzbe kerül feladni az apróhirdetést, máshol pedig ingyenes. A például fontos szempont az valakinek, hogy az apróhirdetésingyen legyen, akkor válassza ezt a weboldalt. Azért jó az, ha ne kell fizetni egy apróhirdetésért, mert akkor, értelem szerűen, több pénz marad a zsebünkben. Hiszen ha el szeretnénk adni valamit, akkor az a célunk, hogy pénzhez jussunk, azonban ha már a hirdetés sincs ingyen, akkor a megszerzett nyereségünk kevesebb lesz.

Én is adtam már fel apróhirdetést, többször is. Minden esetben az interneten hirdettem és olyan helyet választottam, ahol ingyen feladhattam az aprómat. Így váltam meg például számos régi könyvemtől, ajándékba kapott ruháktól, amik nekem nem tetszettek és sosem hordtam őket, és egyszer még egy korábbi autómtól is. Nem minden hirdetésemre jött egyből jelentkező, de végül minden feltett tételt sikerült eladnom.

Nemcsak eladóként, hanem vevőként is beleástam már magam az apróhirdetések világába. Legutóbb például egy számítógépre, pontosabban szólva egy laptopra volt szükségem. A régi sajnos menthetetlenül tönkre ment, arról nem is beszélve, hogy nem volt már fiatal szegény, de annyi pénzem nem volt, hogy egy vadonat új eszközt vehessek. Ezért aztán beleástam magam az apróhirdetésekbe, több honlapot is átböngésztem, mire találtam egy szimpatikus hirdetőt, aki egy mindössze egyéves használt laptopot kínált eladásra, az eredeti ára feléért. Kapva kaptam az alkalmon, úgy voltam vele, hogy ennél jobbat biztos nem fogok találni, ezért felhívtam és pár nap alatt nyélbe is ütöttük az üzletet. Azóta pedig már egy használt laptop boldog tulajdonosa vagyok.

Ahogy a példámból is látszik, érdemes észben tartani az apróhirdetéseket, főleg akkor, ha ingyenesek, legyen szó vásárlásról, vagy éppen eladásról. Sokszor jobb dolgokat lehet találni kevesebbért ezeken az oldalakon, mintha az ember bemenne a boltba és csak az akciós termékeket nézné meg. Azt még hozzátenném, hogy én az internetes apróhirdetések híve vagyok, mert azoknál az esetek túlnyomó részében képet is mellékelnek a hirdetéshez, ami valljuk be, eléggé megkönnyíti az ember dolgát. De ettől függetlenül az újságba feladott hirdetésektől sem zárkóznék el, de szerintem az inkább a szüleim világa. Ízlések és pofonok.